Die Grosse Musikmesse in Frankfurt am Main

2 Apr

I dagarna fyra befann sig nio lärare från Laholms Kulturskola på resa. Färden gick med Hyllinge Buss till och från den stora musikmässan i Frankfurt am Main.

Första anhalt var Hotel Schwalbenest i Alsfeld, en av de mest bevarade korsvirkesstäderna i Tyskland. Efter detta bodde vi två nätter på Central Hotel i Rüdesheim, även det en trevlig stad med korsvirkeshus och små gränder. Här avnjöt vi stadens special Rüdesheimer Kaffe samt den lokale multimusikern. Vi blev även glatt överraskade av reseledaren Per-Arnes färdigheter som illusionist.

Torsdagen och fredagen tillbringades på mässan, då bekväma skor och öronproppar var att rekommendera. I mässlokalerna (mellan vilka det gick bussar) hittade vi allt från självspelande flyglar i glas till trumpeter med fyra klockor och kontrabasflöjter. Det fanns bl.a. även noter, datorprogram, ljud- och ljusteknik med tillhörande lasershower och konserter, t.ex. med Toto-sångaren Bobby Kimball med band. Efter två dagar på mässan konstaterade vi att det hade behövts minst två dagar till för att tillgodogöra sig allt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tack för en mycket trevlig och inspirerande resa!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: