Invigning och premiär på Heagårds Teater!

23 Maj

Så har invigningsdagen vi arbetat mot i flera månader äntligen kommit och gått! Det har varit ett gediget arbete att färdigställa lokalen, skriva manus och musik, ta fram kostym och rekvisita m.m. Allt har utförts med bravur sedan vi fick nycklarna till lokalen på Heagård vid årsskiftet.

Alla i Kuliss Entertainment har bidragit med kunskaper och färdigheter både när det gäller utformning och uppbyggnad av vår nya teater med scen, loge och kafé samt vår nyskrivna och egenproducerade föreställning Spöket på Heagård. 

Ivan, Wallberg, Asta

Pigan, Ivan, doktorn

Foton: lånade av Paulina J. Gustafsson

_MG_0258

Foto: Patrik Ljungman www.patrikljungman.se

I samband med invigningen och föreställningen visas en fotoutställning av Patrik Ljungman. Utställningen är inspirerad av Spöket på Heagård.

 

Det som är mest intressant med föreställningen är att den faktiskt bygger på verkliga händelser och personer. Det är t.ex. känt att boningshuset brunnit ner till grunden och att någon, ev. en piga på gården dränkt sig eller drunknat i en märgelgrav…

Mystiken kring Heagård växer och når sin kulmen i början av 1900-talet. Vem är det egentligen som spökar på gården, och varför? Vem var det som gömde alla brev i gjutesäckar och tände eld på boningshuset? I en underhållande föreställning om Heagårds historia – från tidigt 1700-tal till våra dagar – blandar Kuliss Entertainment humor, dramatik, sång och musik.

Pigor på Heagård

Heagård, som har anor från 1600-talet, drivs idag av bröderna Greger och Håkan Nilsson. Stenladugården, där bland andra Kuliss Entertainment har sina lokaler, stod klar 1877 och är stilfullt renoverad med vackra, vitkalkade stenvalv i stora salar. I närheten finner man både Mjellby Konstmuseum och Kulturverket i Onsjö.

Under premiärhelgen 18-19 maj erbjöds, i samarbete med Heagårds Skafferi, en tvårättersmeny och Spöket på Heagård till premiärpriset 445 kr / person.

Med den historiska atmosfären och den genuina känslan av värme, tradition och kvalitet i ryggen säger vi från Kuliss Entertainment – välkommen till Heagård!

Menyn och mer information finns på www.heagardsskafferi.se

Premiärföreställningarna visas:

Lör 18 maj kl. 15.00 och 18.00 (Skafferiet har öppet kl 13-22)
Sön 19 maj kl. 15.00 och 18.00 (Skafferiet har öppet kl 13-22)

Övriga speldagar:

Ons 29 maj kl. 19.00
Sön 2 juni kl. 16.00
Ons 5 juni kl. 19.00
Lör 8 juni kl. 19.00 (utsålt)
Sön 9 juni kl. 16.00
Ons 12 juni kl. 19.00

Biljetter bokas via ticnet.se, pris 180 kr (ej mat)

http://kulissentertainment.se/portfolio/invigning-pa-heagard/

https://www.facebook.com/kulissentertainment?fref=ts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: