Körslaget är igång!

9 Sep

Så har årets upplaga av Tv4:s Körslaget dragit igång på allvar och jag är en av deltagarna i Team Rickard från Halmstad!

IMG_2464

Det inleddes brukligt med audition och i Halmstad avhölls den på Halmstad Teater den 10 augusti kl 13.00. Redan på förmiddagen började det samlas folk och när det var dags för insläpp hade nästan 200 sångsugna halmstadsbor radat upp sig i en ringlande kö utanför teatern. Jag var aningens nervös pga att jag hade två gig senare på dagen, och visste inte om jag ens skulle hinna provsjunga. Lyckligtvis hann jag och kunde, ovetandes om jag kom med eller inte, lämna teatern i tid för mina andra engagemang. Det dröjde ända till ganska sent på kvällen innan telefonen ringde och jag fick veta att jag hade en plats i kören om jag ville ha den. Självklart ville jag det! Jag har känt operasångaren och Team Rickards körledare Rickard Söderberg  länge och han är den största anledningen till att jag sökte när Körslaget kom till Halmstad! http://rickardsoderberg.se/wp/

IMG_2401

Redan dagen efter audition var det dags för första träffen med Team Rickard på Tylöhus. Även kamerateam var på plats.

IMG_2403

Eftersom identiteten på deltagarna var synnerligen hemlighetsstämplad ända fram till premiärprogrammet gjorde vi vad vi kunde för att väcka uppmärksamhet på sociala medier utan att röja oss, vilket ibland blev ganska underhållande. Ni kan bl.a. se resultaten på instagram #teamrickard.

IMG_2441

Även i P4 Radio Hallands morgonprogram var vi ytterst hemliga. Vi blev kallade Sven, Sven, Sven och Sven och blev avsiktligt avbrutna varenda gång det ställdes en fråga till någon av oss. Rickard var däremot inte så hemlig, utan fick svara på frågor både om Körslaget och om sitt engagemang inom regnbågsrörelsen.

IMG_2453

Efter ett par veckors repeterande på hemmaplan var det så dags att sätta sig i det lilla planet som skulle ta oss till Stockholm och premiären av Körslaget! Den mycket tidiga avresan gick bra och efter vissa tveksamheter när det gällde att hitta rätt väg genom byggarbetsplatser till hotellet kunde vi checka in på Quality Hotel Friends Arena, som bara en vecka tidigare hade haft invigning.

IMG_2458

IMG_2486

Fredagen bjöd sedan på kostymprovning, röstpålägg och genomgång med koreografen Tine i Magasin 7 i Frihamnen, från vilket programmet sänds. Vi hade sedan tidigare fått reda på att vår färg är röd (kärlekens färg bör jag inte behöva tillägga) och efter vissa utlägg, nerlägg och inlägg hade Team Rickards 20 körsångare fått både kläder och accessoarer. Koreografen hade inte mycket att kommentera när det gällde det sceniska. Vi hade sedan tidigare fått hjälp av Åsa med teckenspråkstolkning av vårt nummer.

Innan en tidig sänggång ägnades fredagskvällen åt nagelmålning (alternativt fotboll på TV) och taktiksnack.

IMG_2469 IMG_2475 IMG_2480

IMG_2487

Så var dagen kommen för premiären av Körslaget 2013! Något spända, men framförallt glada, anlände vi till Magasin 7 för att värma upp, sminkas, fixas och till sist genomföra ett genrep och direktsändning.

IMG_2491

De andra körerna, som leds av Anna Book, Wille Crafoord, Andreas Weise, Dogge, Elisa och Sonja Aldén lät också mycket bra och det kommer nog bli en jämn kamp om vilken kör som tar hem segern i slutet på oktober. De två timmarnas direktsändning gick oväntat mycket snabbt, och till vår stora glädje stod Team Rickard som vinnare av premiärprogrammet! Vi hade fått flest röster som vi tar med oss till nästa veckas program. Ingen kunde röstas ur programmet denna första vecka, men redan nästa lördag är det dags för första kören att kasta in stämgaffeln. Det var antagligen en kombination av smart låtval, Circle of Life, ett bra framförande med starkt scenspråk, bra sånginsatser,  en karismatisk körledare och mycket kärlek som gjorde att vi stod som favoriter i det första programmet.

Nu hoppas vi i Team Rickard på fortsatt framgång i Körslaget 2013 för att under hösten få möjlighet att sprida kärlek till alla människor och till musiken som förenar oss!

IMG_2497

http://www.tv4.se/körslaget/klipp/team-rickard-circle-of-life-2437479

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: