På självaste valborgsmässoafton invigdes den nya entrén och det stiliga utedasset vid Hökafältet i Mellbystrand, Laholm. Då fick Lovdal-Brooks äran att underhålla.
Nytt
-
Årets musikhjälpenvideo är här
Nu är årets video för musikhjälpen ute! Jamstudio har producerat låten och Jens Norén Drygecko har gjort videon.
Du hittar den här:
Youtube -
Jazz på Mjellby
Ikväll fick jag och gitarristen Jon Brooks äran att underhålla vännerna av Mjellby konstmuseum med Jazz på svenska. Programmet innehåller sånger som framförts av svenska kvinnliga sångerskor bl.a. Monica Z och Barbro Hörberg. En mycket trevlig kväll!
-
Nypremiär av Binga
Den 26 juni hade vi nypremiär av familjeföreställningen Binga på Mårtagården i Onsala. Antal i publiken – 105. Produktion av Strandteatern i Mellbystrand.
I sommar gör vi turné på halländska bygdegårdar och hembygdsparker.
Turnéplan
Onsdag 26 juni kl 18.00 Mårtagårdens kulturreservat Onsala
Söndag 30 juni kl 14.00 Getinge hembygdsgård
Torsdag 11 juli kl 16.00 Unnaryds hembygdspark
Torsdag 25 juli kl 18.00 Bollaltebyggets kulturreservat Knäred
Torsdag 8 augusti kl 18.00 Sannagård hembygdsgård Vinberg
Söndag 18 augusti kl 14.00 Hembygdsstugan Vabränna Veddige
Binga är ett Halländskt folkäventyr, en musikteaterföreställning för alla åldrar. Fri entré!
Arrangör: Hallands hembygdsrörelse
Binga tvingas ta sig genom den Halländska sandflykten för att hämta friskt vatten som kan rädda lillasyster Ingeborg. En fruktad jätte kastar sin skugga över landet och håller de fyra åarna Viskan, Ätran, Nissan och Lagan i ett järngrepp. Den enda som kan befria dem är Binga! En berättelse om rädsla och mod men också om Bingestickningen i 1600-talets Halland.
En fartfylld berättande teaterföreställning med nykomponerad sång, musik och koreografi. En musiker och tre skådespelare på scen med stämningsfull scenografi och kostym, det blir till magi för såväl gammal som ung.
Folksagor är myter som tar upp stora mänskliga frågor som berör oss lika mycket nu som förr.
Folksagan ”Jättens dyrgripar” får ny tappning och berättar här om vår nutida rädsla tillsammans med våra Halländska förfäder genom att låta den Halländska historien, hantverket, sångerna, geografin men framför allt Bingestickningen ge inspiration och ton åt det sceniska uttrycket.
Föreställningen har producerats i samarbete med Region Halland, Studiefrämjandet Halland och Laholms kommun.
Manus och regi: Kristina Sahlberg
Musik: Axel Croné
Skådespelare: Anna Lovdal, Linnea Ytterlid och Kristina Sahlberg
Musiker: Axel Croné
-
Vad är väl en bal på slottet…
Den 28 juni till och med den 7 juli spelas föreställningen Kungamötet på Halmstad slott! Jag håller i barockkören som bland annat bjuder på dryckesvisa på dansk-svenska och förtäckt barnvisa i Bachtappning.
Upplev skådespel, musik, mat och historia på borggården för att fira 400-årsjubileet av kungarnas möte och slottets uppförande.
På Stora torg, mitt framför Rådhuset i Halmstad finner vi konstverket Kungamötet av konstnären Edvin Öhrström. Där ser vi den svenske kungen Gustav II Adolf som möter vår danske kong Christian IV. Ja, Halmstad var ju en dansk stad då – och har så varit nästan lika många år som staden varit svensk.
Men nu, 400 år senare, kliver kungarna ut från stenen och med musik, skådespeleri, dramatik, humor och kärlek återuppväcker vi Halmstads historia. Publiken kommer få möta en både spännande och dramatisk skröna som tar avstamp i vad som verkligen skedde på Halmstad slott för 400 år sedan. Den erfarne danske kungen Christian möter den unge Gustav II Adolf. Mötet är för att befästa freden. Ska kungarna lyckas? Vilken roll spelar kärleken? Gustav som just fått sitt hjärta krossat i politikens maktspel, Christian, som är vanvettigt förälskad i den unga Kirsten Munk.
Under föreställningen möter ni skådespelarna på nära håll då de serverar tidstypisk mat på träbrickor och muggarna fylls upp med alkoholfri dryck eller öl alternativt vin.
Kvällen går i gästabudets tecken med mat och dryck från Fredins restauranger i Halmstad. På en tidsenlig träbricka serveras mat som man delar på mellan sig och sina grannar.
Pris: 429 kr för föreställning och mat. (Dryck betalas separat.)
Föreställningarna spelas kl 19.00 under följande dagar:
28 juni – 7 juli med undantag för den 4 juli.
Regissörer: Björn Holmgren, Martin Odd och Maja Danielsson. Kapellmästare: Axel Croné.
Föreställningen produceras av Halmstad kommun och Hallands bildningsförbund.
Föreställningen varar ca 2h och 45 minuter inkl paus.
Biljetter
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och
-
Kate Bush Tribute
Kate Bush föddes i England 1958 och fyller 60 år i år. Hennes musik innehåller en mix av olika stilar med inspiration från hela världen. Hon har sedan tidiga tonåren skrivit och framfört sin egen musik, och slog igenom 1978, då hon blev den första kvinnliga artisten med en egenskriven listetta, Wuthering Heights, på brittiska singellistan.
Kate Bushs egenproducerade musik och texter har alltid präglats av kreativitet, nyfikenhet och originalitet. Texterna behandlar frågeställningar som alltid är aktuella, såsom rädsla för krig, rädsla för att älska, relationer till andra människor och om vi kunde byta plats med någon annan för ett tag skulle det kunna leda till större förståelse för varandras olikheter.
Medverkande:
Sång, piano – Anna Lovdal
Gitarr, sång – Christof Jeppsson
Synthar, bas – Axel Croné
Slagverk – Johan Hamann
Dans/rörelse – Anne-Marie Johansson
Projektioner – Jens NorénLängd: ca 1 timme utan paus
16 november kl 19.00
Pris: 100kr
Biljetter: https://www.nortic.se/dagny/show/60685
Onumrerad salong
Kommentera