Vad är väl en bal på slottet…

3 Jul

Den 28 juni till och med den 7 juli spelas föreställningen Kungamötet på Halmstad slott! Jag håller i barockkören som bland annat bjuder på dryckesvisa på dansk-svenska och förtäckt barnvisa i Bachtappning.

Upplev skådespel, musik, mat och historia på borggården för att fira 400-årsjubileet av kungarnas möte och slottets uppförande.

På Stora torg, mitt framför Rådhuset i Halmstad finner vi konstverket Kungamötet av konstnären Edvin Öhrström. Där ser vi den svenske kungen Gustav II Adolf som möter vår danske kong Christian IV. Ja, Halmstad var ju en dansk stad då – och har så varit nästan lika många år som staden varit svensk.

Men nu, 400 år senare, kliver kungarna ut från stenen och med musik, skådespeleri, dramatik, humor och kärlek återuppväcker vi Halmstads historia. Publiken kommer få möta en både spännande och dramatisk skröna som tar avstamp i vad som verkligen skedde på Halmstad slott för 400 år sedan. Den erfarne danske kungen Christian möter den unge Gustav II Adolf. Mötet är för att befästa freden. Ska kungarna lyckas? Vilken roll spelar kärleken? Gustav som just fått sitt hjärta krossat i politikens maktspel, Christian, som är vanvettigt förälskad i den unga Kirsten Munk.

Under föreställningen möter ni skådespelarna på nära håll då de serverar tidstypisk mat på träbrickor och muggarna fylls upp med alkoholfri dryck eller öl alternativt vin.

Kvällen går i gästabudets tecken med mat och dryck från Fredins restauranger i Halmstad. På en tidsenlig träbricka serveras mat som man delar på mellan sig och sina grannar.

Pris: 429 kr för föreställning och mat. (Dryck betalas separat.)

Föreställningarna spelas kl 19.00 under följande dagar:

28 juni – 7 juli med undantag för den 4 juli.

Regissörer: Björn Holmgren, Martin Odd och Maja Danielsson. Kapellmästare: Axel Croné.

Föreställningen produceras av Halmstad kommun och Hallands bildningsförbund.

Föreställningen varar ca 2h och 45 minuter inkl paus.

Biljetter

Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och

Biljetter på ticketmaster

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: