Projekt och program

Jag är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö 2003-2008, och har även gått ett antal fristående kurser i skådespeleri, sång och dans.

Som frilansande sångerska och artist har jag flerårig erfarenhet inom olika konstellationer och genrer. Jag har även medverkat i ett antal produktioner och filmer.

Oavsett vad jag jobbar med försöker jag alltid sätta min personliga prägel på det jag gör för att ge publiken en äkta upplevelse.

 

Program

Här nedan finns ett antal scenprogram som går att boka t.ex. till fest, föreningsmöte eller annat evenemang.

Kate Bush Tribute

PREMIÄR 16 november 2018

Kate Bush föddes i England 1958 och fyller 60 år i år. Hennes musik innehåller en mix av olika stilar med inspiration från hela världen. Hon har sedan tidiga tonåren skrivit och framfört sin egen musik, och slog igenom 1978, då hon blev den första kvinnliga artisten med en egenskriven listetta, Wuthering Heights, på brittiska singellistan.

Kate Bushs egenproducerade musik och texter har alltid präglats av kreativitet, nyfikenhet och originalitet. Texterna behandlar frågeställningar som alltid är aktuella, såsom rädsla för krig, rädsla för att älska, relationer till andra människor och om vi kunde byta plats med någon annan för ett tag skulle det kunna leda till större förståelse för varandras olikheter.

Kate evenemang

Foto: Jens Norén

Medverkande:
Sång, piano – Anna Lovdal
Gitarr, sång – Christof Jeppsson
Synthar, bas – Axel Croné
Slagverk – Johan Hamann
Dans/rörelse – Anne-Marie Johansson
Videoprojektioner – Jens Norén

Längd: ca 1 timme utan paus

 

ReBelle

Med Anna Lovdal – sång och Jon Brooks – gitarr

Genom musikhistorien har det funnits många artister och musiker som har försökt förändra världen till det bättre genom sitt skapande. Lovdal-Brooks fokuserar på ett antal kvinnliga artister som stått upp mot orättvisor genom sin musik. Bl.a. bjuds det på låtar som framförts av Nina Simone, Billie Holiday, Janis Joplin och Joni Mitchell.

För mer info och bokning kontakta mig på anna@lovdal.se

ReBelle

 

Marilyn Monroe – Immortalized

En hyllningsföreställning för att uppmärksamma och blicka in i Marilyn Monroes artisteri och liv. Programmet innehåller låtar som Marilyn gjorde kända bl.a. Some like it hot, I wanna be loved by you och Diamonds are a girl’s best friend. Programmet innehåller även dikter och privata dagboksutdrag hämtade ur boken Marilyn Monroe Fragment, genom vilka publiken får ta del av en annan bild av Marilyn än den som speglas i film och media.

För mer info och bokning kontakta mig på anna@lovdal.se

Bilden är från Kulturnatten i Halmstad 2012, där vi framförde Marilyn Monroe – Immortalized.

 

PIAF  

En berättarkonsert av och med Anna Lovdal

Övriga medverkande: Lars Åke Snus Svensson – piano och Axel Croné – kontrabas och klarinett

Denna berättarkonsert uppmärksammar Edith Piafs artisteri och fascinerande levnadsöde. Piaf var en driven kvinna, som tog sig från gatan till de finaste scenerna i världen. En kvinna som var både självständig och beroende, självsäker och osäker. Trots berömmelsen lyckades Piaf behålla sin passion och äkthet genom hela livet. Programmet innehåller många av de sånger som gjorde Edith Piaf till legend.

För mer info och bokning kontakta mig på anna@lovdal.se

Anna Piaf 2

 

Maxwell Street Soulband & the Beltek Horns

Jag är sångerska i Maxwell Street Soulband & the Beltek Horns, som är ett litet storband med rötter i 60-talssoulen. På senare år har repertoaren utvecklats med allt från disco till storbandssväng. Vi underhåller bl.a. på fester och företagsevent. För mer info och bokning kontakta mig på anna@lovdal.se.

 

Fristående projekt och evenemang

Det går även bra att anlita mig som artist eller pedagog för fristående projekt eller evenemang.

 

Tidigare projekt

Jag har bl.a. arbetat med Trollkarlen från Oz på Laxön i Halmstad 2011 och Trampa inte på min tröskel i Haverdal 2014 samt som kompositör och sångpedagog till Robin Hood 2012 och Spöket på Heagård 2013. Denna föreställning hade premiär 18 maj 2013 och bygger på verkliga personer och händelser med anknytning till Heagård strax utanför Halmstad.

Körföreställningen HOPP med musik av Simon Ljungman och texter av Mats Alfredson. Föreställningen har gått på turné i Halland, och jag medverkade som solist och körledare.

Jag deltog i Körslaget på TV4 hösten 2013. Det var i Halmstadkören Team Rickard under ledning av operasångaren Rickard Söderberg. Team Rickard har sedan TV-programmen haft ett antal bejublade konserter bl.a. julkonserter tillsammans med Carola Häggqvist och Nanne Grönvall.

Jag medverkar som sångerska, kompositör och statist i långfilmen Fröken Julie, som spelades in på Skottorps slott sommaren 2011. Jag medverkade i Strindbergs Spöksonaten på Halmstads Teater 2012. Inför denna uppsättning tonsatte jag även två dikter av Strindberg varav den ena var en del av Spöksonaten och den andra arrangerad för kör och framförd av kören C.A.T. på en soaré i samband med föreställningen.

Foto: Patrik Ljungman

Jag arbetade som kompositör och skådespelerska i Mord på Wapnö som hade premiär fredagen 5 oktober 2012 kl 18.30 på Wapnö Gård utanför Halmstad.

Jag har medverkat i några TV-serier och filmer bl.a. Bron III, Unga Sophie Bell och den internationella långfilmen The Prosecutor the Defender the Father and His Son med bl.a. Samuel Fröler samt kortfilmerna Ur askan och Parmiddag i ett kommentarsfält av Linus Lundberg.

Jag arbetar som sång- och teaterpedagog på Kulturskolan (www.kulturskolanilaholm.se) och Osbecksgymnasiet i Laholm och som sångpedagog på Apelrydsskolans musikalprogram (www.apelryd.se) i Båstad. Hösten 2014 arbetade jag på Katrinebergs Folkhögskola, där jag undervisade i sång och röst på Skådespelarlinjen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: