Sångerska, artist, pedagog och kompositör

Jag är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö 2003-2008, och har även gått ett antal fristående kurser i skådespeleri, sång och dans.

Som frilansande sångerska och artist har jag flerårig erfarenhet inom olika konstellationer och genrer. Jag har även medverkat i ett antal musikteaterproduktioner och filmer.

Oavsett vad jag jobbar med försöker jag alltid sätta min personliga prägel på det jag gör för att ge publiken en äkta upplevelse.

 

Program

Här nedan finns ett antal musikaliska program som går att beställa t.ex. till fest, föreningsmöte eller evenemang.

ReBelle

Med Anna Lovdal – sång och Jon Brooks – gitarr

Genom musikhistorien har det funnits många artister och musiker som har försökt förändra världen till det bättre genom sitt skapande. Lovdal-Brooks fokuserar på ett antal kvinnliga artister som stått upp mot orättvisor genom sin musik. Bl.a. bjuds det på låtar som framförts av Nina Simone, Billie Holiday, Janis Joplin och Joni Mitchell.

För mer info och bokning kontakta mig på anna@lovdal.se

ReBelle

 

Marilyn Monroe – Immortalized

En hyllningsföreställning för att uppmärksamma och blicka in i Marilyn Monroes artisteri. Programmet innehåller låtar som Marilyn gjorde kända bl.a. Some like it hot, I wanna be loved by you och Diamonds are a girl’s best friend. Programmet innehåller även dikter och privata dagboksutdrag hämtade ur boken Marilyn Monroe Fragment, genom vilka publiken får ta del av en annan bild av Marilyn än den som speglas i film och media.

För mer info och bokning kontakta mig på anna@lovdal.se

Bilden är från Kulturnatten i Halmstad 2012, där vi framförde Marilyn Monroe – Immortalized.

 

PIAF  

En berättarkonsert av och med Anna Lovdal                                                                                             Övriga medverkande: Lars Åke Snus Svensson – piano och Axel Croné – kontrabas och klarinett

Denna berättarkonsert uppmärksammar Edith Piafs artisteri och fascinerande levnadsöde. Piaf var en driven kvinna, som tog sig från gatan till de finaste scenerna i världen. En kvinna som var både självständig och beroende, självsäker och osäker. Trots berömmelsen lyckades Piaf behålla sin passion och äkthet genom hela livet. Programmet innehåller många av de sånger som gjorde Edith Piaf till legend.

För mer info och bokning kontakta mig på anna@lovdal.se

Anna Piaf 2

 

Maxwell Street Soulband & the Beltek Horns

Jag är sångerska i Maxwell Street Soulband & the Beltek Horns, som är ett litet storband med rötter i 60-talssoulen. På senare år har repertoaren utvecklats med allt från disco till lite storbandssväng. Vi underhåller bl.a. på fester och företagsevent. För mer info och bokning kontakta mig på anna@lovdal.se.

 

Fristående projekt och evenemang

Det går även bra att anlita mig som artist eller pedagog för fristående projekt eller evenemang.

I höst kan ni se mig i körföreställningen HOPP med musik av Simon Ljungman. Föreställningen går på turné i Halland.

 

Tidigare projekt

Jag har bl.a. arbetat med Trollkarlen från Oz på Laxön i Halmstad 2011 och Trampa inte på min tröskel i Haverdal 2014 samt som kompositör och sångpedagog till Robin Hood 2012 och Spöket på Heagård 2013. Denna föreställning hade premiär 18 maj 2013 och bygger på verkliga personer och händelser med anknytning till Heagård strax utanför Halmstad.

Jag deltog i Körslaget på TV4 hösten 2013. Det var i Halmstadkören Team Rickard under ledning av operasångaren Rickard Söderberg. Team Rickard har sedan TV-programmen haft ett antal bejublade konserter bl.a. julkonserter tillsammans med Carola Häggqvist och Nanne Grönvall. För mer info se teamrickard.com.

Jag medverkar som sångerska, kompositör och statist i långfilmen Fröken Julie, som spelades in på Skottorps slott sommaren 2011. Jag medverkade i Strindbergs Spöksonaten på Halmstads Teater 2012. Inför denna uppsättning tonsatte jag även två dikter av Strindberg varav den ena var en del av Spöksonaten och den andra arrangerad för kör och framförd av kören C.A.T. på en soaré i samband med föreställningen.

Foto: Patrik Ljungman

Jag arbetade som kompositör och skådespelerska i Mord på Wapnö som hade premiär fredagen 5 oktober 2012 kl 18.30 på Wapnö Gård utanför Halmstad.

Jag har medverkat i några långfilmer och ett par kortfilmer, bl.a. Ur askan och Parmiddag i ett kommentarsfält av Linus Lundberg, Bron III, Unga Sophie Bell och den internationella långfilmen The Prosecutor the Defender the Father and His Son med bl.a. Samuel Fröler.

Jag arbetar som sångpedagog på Kulturskolan (www.kulturskolanilaholm.se) och Osbecksgymnasiet i Laholm och som sång- och teaterpedagog på Apelrydsskolans musikalprogram (www.apelryd.se) i Båstad. Hösten 2014 arbetade jag på Katrinebergs Folkhögskola, där jag undervisade i sång och röst på Skådespelarlinjen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: